GRAND TRADE U PREGOVORIMA O ZAPOSLENjU ŠTIĆENIKA DOMA „RADA VRANjEŠEVIĆ“ NAKON ŠKOLOVANjA

GRAND TRADE U PREGOVORIMA O ZAPOSLENjU ŠTIĆENIKA DOMA „RADA VRANjEŠEVIĆ“ NAKON ŠKOLOVANjA

Rukovodstvo kompanije Grand Trade želi da otvori svoja vrata za najuspješnije učenike koji borave u banjalučkom Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja „Rada Vranješević“ nakon njihovog školovanja. O mogućnostima njihovog zaposlenja i stipendiranja razgovarali su danas direktor Doma „Rada Vranješević“ Vladimir Kajkut i generalni direktor kompanije Grand Trade Renato Radišić, koji je ugostio desetoro najuspješnijih učenika ovog Doma. Svima im je uručio i simbolične poklone, „pametne“ telefone koji će im poslužiti u lakšem pristupu informacijama.

„ Posebno mi je drago što smo danas imali priliku da sa jednom grupom djece od osnovnoškolskog uzrasta dođemo u firmu Grand Trade, koja nam je tom prilikom uručila jako vrijedne donacije. Dobili smo i uvjerenje od direktora da će u narednom periodu ova firma i dalje da bude kontinuirani donator Doma što nam je posebno drago i da će postojati prilika da za najbolje učenike se obezbijede i određene stipendije. “, rekao je Vladimir Kajkut, direktor JU Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja „Rada Vranješević“ Banjaluka.

Godinama je upravo zaposlenje gorući problem štićenika Doma nakon napuštanja te javne ustanove i najčešće su prepušteni sami sebi.

„ Prepoznajemo probleme štićenika Doma i želimo da pomognemo na razne načine, pa i kroz zaposlenje kao jedan vid trajnog obezbjeđenja njihove egzistencije. Kao društveno odgovorna kompanija, nastojimo da ukažemo na potrebe svih socijalnih kategorija i svojim djelovanjem damo primjer i drugima da pomognu.“, rekao je Renato Radišić, generalni direktor kompanije Grand Trade.

U Domu „Rada Vranješević“ trenutno boravi više od 100 štićenika uzrasta od beba do studenata. Ta ustanova jedini je organizovan oblik socijalne zaštite u Republici Srpskoj ovog tipa, i obezbjeđuje socijalno-zdravstvenu zaštitu, vaspitanje i obrazovanje, te osposobljavanje za samostalan život i rad najugroženijoj kategoriji stanovništva.