DIO PROJEKTA “GRAND TRADE CENTAR” U NAREDNOM SEMESTRU U SKLOPU NASTAVNOG PROCESA NA ARHITEKTONSKOM FAKULTETU

DIO PROJEKTA “GRAND TRADE CENTAR” U NAREDNOM SEMESTRU U SKLOPU NASTAVNOG PROCESA NA ARHITEKTONSKOM FAKULTETU

Studenti banjalučkog Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta imaće priliku da izrade idejno parterno-pejzažno rješenje u sklopu najvećeg stambeno-poslovni kompleksa koji se gradi u BiH i da za to budu nagrađeni. Omogućeno je to potpisivanjem Ugovora odgovornih lica Arhitektonskog fakulteta i kompanije Grand Trade.

“Konkurs će se realizovati kroz nastavni proces na izbornom predmetu Prostor, tijelo i arhitektura u toku ljetnog semestra akademske 2021/2022. godine (mart-jun 2022. godine). Planiran nagradni fond iznosi 1.500,00 KM. U sklopu saradnje je planirana priprema izložbe studentskih radova i prezentacija konkursnih rješenja od strane studenata. Rok za predaju konkursnih rješenja je 14.06.2021, dok je termin otvaranja izložbe i dodjela nagrada planiran za 27.06.2022. “, rekla je Tanja Trkulja, prodekan za nastavu Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta.


Plato stambemo-poslovnog kompleksa Grand Trade Centar je prvenstveno javni prostor koji može da zadovolji potrebe hitnih intervencija zdravstvenih, vatrogasnih i ostalih službi. Definisano je da ta uloga bude očuvana i u izradi rješenja za uređenje.


“Ovo je još jedna prilika koju pružamo studentima Univerziteta u Banjoj Luci da budu nagrađeni za svoj rad kroz obrazovanje. Preuzeli smo obavezu da simbolično nagradimo studente, ali  i njihove mentore koji budu izrađivali idejno rješenje. Veliko nam je zadovoljstvo i što će stručno vođenje i rad sa studentima biti usmjeren na naš stambeno-poslovni kompleks koji će, zapravo, biti prepoznatljiv građevinski centar u Banjaluci.”, rekla je Milana Sitničić, portparol kompanije Grand Trade. Od ukupno pet članova komisije , troje će biti iz kompanije Grand Trade i učestvovati  u žiriranju studenata. Ukupno će biti uručene tri nagrade.