KOMPANIJA GRAND TRADE POMOGLA RENOVIRANjE KUĆE ŠESTOČLANE PORODICE

KOMPANIJA GRAND TRADE POMOGLA RENOVIRANjE KUĆE ŠESTOČLANE PORODICE

Kompanija Grand Trade pomogla je renoviranje kuće šestočlane porodice Majkić iz Piskavice kod Banjaluke doniranjem najvećeg ponuđenog novčanog iznosa za podršku sportsko-humanitarnog  turnira Trojka iz bloka u Banjaluci. Sav novac od sponzorstva i kotizacije namijenjen je za novu krovnu konstrukciju, stolariju, grijanje i dječije krevete porodici Majkić koja se u Banjaluku raselila iz Sanskog Mosta. Humanitarna oganizacija “Srbi za Srbe”, čiji je projekat “Trojak iz bloka”, nastoji da u što više gradova Republike Srpske okupi donatore i pomognu socijalno ugroženih porodica sa više djece.

gtc-srbi za srbe

“Posebno smo ponosni i volimo svugdje da istaknemo činjenicu da se među ovim donatorima nalazi više od 500 privrednika i javnih institucija iz Republike Srpske, a drago nam je da smo tom timu pridodali još jednu veliko i prepoznatljivo društvo kao što je Grand Trade iz Banja Luke, sa čijom podrškom smo za jedan veliki korak bliže smo cilju koji je postavljen za 2021. godinu, a to pomoć za više od 200 porodica, od čega će pomoć stići i za dvadeset porodica sa teritorije Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Svakako se radujemo i budućoj saradnji u godinama koje dolaze.”, rekao je generalni sekretar Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” Saša Vignjević.

Projekat Trojka iz bloka i nastao je zbog činjenice da ogroman broj višečlanih porodica u Republici Srpskoj živi na rubu egzistencije, oskudijevajući u najosnovnijim životnim potrebama. 

“Svjesni loše demografske slike i opadanja nataliteta odlučili smo da posredstvom projekta ovaj put pomognemo višečlanoj porodici Majkić.  Nastavićemo saradnju sa Humanitarnom organizacijom “Srbi za Srbe” i u narednom periodu kako bismo podržali još višečlanih porodica”, rekla je portparol naše kompanije Grand Trade-a Milana Sitničić.

Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” okuplja više od 50. 000 donatora širom svijeta, sa kojima je u dosadašnjem zajedničkom radu pomogla  2.700 porodica koje broje oko 13.500 djece.