GRAND TRADE DODIJELIO OTKUPNU NAGRADU ZA SLIKU STUDENTICE AKADEMIJE UMJETNOSTI

GRAND TRADE DODIJELIO OTKUPNU NAGRADU ZA SLIKU STUDENTICE AKADEMIJE UMJETNOSTI

Predstavnici kompanije Grand Trade odazvali su se pozivu na najvažniji  događaj za studijski program likovnih umjetnosti Akademije umjetnosti u Banjoj Luci. Povodom tradicionalne svečane dvadesetogodišnje izložbe radova studenata, arhitektica Grand Trade-a, Aleksandra Banović, u ime kompanije dodijelila je vrijednu  otkupnu nagradu studentici prve godine Akademije umjetnosti za odabranu grafiku rađenu u tehnici „linorez“.

grafika rađena u tehnici „linorez“.

„Dodjela otkupne nagrade mladim slikarima samo je nastavak naših društveno odgovornih zalaganja. Kao kompanija podržavamo i podstičemo mlade talente u oblasti kulture i umjetnosti, kao i mnoge druge. Studente Akademije umjetnosti Banjaluka već ranije smo angažovali i nagrađivali za razne vidove projekata i vjerujemo da će se takva praksa nastaviti i biti primjer i drugim kompanijama.“, kaže arhitektica Grand Trade-a, Aleksandra Banović.

pozivnica 20 godisnja izlozba radova

Na tradicionalnoj završnoj izložbi predstavljeni su radovi više od 140 studenata sa studijskog programa likovnih umjetnosti, smjerova – slikarstvo, grafika, intermedijalna umjetnost, grafički dizajn, animacija, fotografija i metodika likovne kulture. Najbolje radove studenata nagradili su i stručnjaci Akademije umjetnosti. Umjetnička djela studenata banjalučke Akademije prepoznata su i u regionu i svijetu.