GRAND TRADE MLADIM BANjALUČKIM KARATISTIMA OMOGUĆIO ODLAZAK NA SVJETSKI KUP

GRAND TRADE MLADIM BANjALUČKIM KARATISTIMA OMOGUĆIO ODLAZAK NA SVJETSKI KUP

Najuspješnijih pet članova Univerzitetskog karate kluba „Vrbas“ Banjaluka na prvenstvima Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, zahvaljujući našoj kompaniji Grand Trade, naredne sedmice putovaće i na Svjetski kup u Poreč.  Za odlazak na četvorodnevno takmičenje „Karate 1-Youth League“ pod okriljem Svetske karate federacije kompanija u potpunosti smo finansirali troškove puta i službenog smještaja, koji zadovoljava propozicije Svjetske karate federacije u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom. Bio je to i jedan od uslova da se karatisti banjalučkog kluba „Vrbas“ takmiče među mnogobrojnim učesnicima iz više od 70 država. Trener Boris Jeličić, koji kao svjetski šampion iz 2001. godine, predvodi ekipu na takmičenju, kaže da je za takmičare i karate klub „Vrbas“ Banjaluka veoma važno učešće na Svjetskom kupu i ogroman podsticaj za dalje pobjede u sportu, koje samostalno ne bi mogli da finansiraju.

„Sama činjenica da bude oko 3.000 takmičara iz preko 70 država govori koliko je jako takmičenje i u tom uzrastu je i najjače. To je bodovno takmičenje i ovo su mlađe kategorije, kadeti. U ovim ovakvim uslovima koji su jako teški za komplet sport u Republici Srpskoj i BiH, svaka pomoć znači, pa i ona najmanja. Ovo je značajna pomoć, obezbjeđena su nam sredstva za prevoz, smještaj i ishranu, ustvari, obezbjeđen nam je kompletan iznos za sam odlazak. “ , kaže trener i predsjednik Univerzitetskog karate kluba „Vrbas“ Banjaluka Boris Jeličić.

Klub će nastupiti u kategorijama „U-14 borbe“ uzrasta 12 i 13 godina sa tri takmičara i „Kadeti borbe“ uzrasta 14 i 15 godina sa jednim takmičarom. Takmičenje je uvršteno u zvaničan kalendar Svjetske karate federacije i bodovi koje takmičari osvoje plasmanom ili učešćem računaće se u sistemu bodovanja za plasman na olimpijske igre. Naša kompanija Grand Trade svjesna je značaja  takmičenja koje mlade karatiste podstiču za dalji napredak u sportu.

„Mladi karatisti kluba „Vrbas“ Banjaluka do sada su pokazali značajne rezultate u našoj državi i drago nam je da im možemo pomoći u njihovom daljem napredovanju u sportu. . Ovi mladi karatisti se već sada imaju cilj da punoljetstvo obilježe olimpijskim igrama.  Smatramo da je baš u ovom trenutku veoma značajno da se ulaže u njihov dalji uspjeh, jer to svakako obogaćuje i njihovu karijeru, ali i našu domaću sportsku scenu.“, rekla je portparol kompanije Grand Trade Milana Sitničić.

Karate klub „Vrbas“ Banjaluka osnovao  je prije devet godina, šampion svijeta iz 2001. godine Boris Jeličić, sa drugoplasiranim na Evropskom prvenstvu održanom 2000. godine Daliborom Blagojevićem, te Boškom Latinovićem i Milanom Trkuljom. Tada su, još bez finansijske pomoći, otpočeli sa razvojem ideje o učenju djece osnovama karatea i bazičnim sportovima. Brojni članovi kluba do danas su ostvarili zapažene rezultate na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.