GRAND TRADE OBEZBIJEDIO NOVA VRATA JAVNOJ KUHINjI MOZAIK PRIJATELjSTVA

GRAND TRADE OBEZBIJEDIO NOVA VRATA JAVNOJ KUHINjI MOZAIK PRIJATELjSTVA

Obijena, prilikom provale polupana vrata banjalučke javne kuhinje Mozaik prijateljstva zamijenjena su novim. Kompanija Grand Trade odlučila je da ugradi dvoja novih ulaznih vrata koja će prostorije udruženja obezbijediti od provalnika.

Predsjednik Mozaika prijateljstva Miroslav Subašić priča da su, zbog nedavne provale u javnu kuhinju, volonteri bacili cijeli dnevni obrok koji bi bio dovoljan za potrebe oko 600 korisnika, kako ne bi ugrozili njihovo zdravlje. Pomoć kompanije Grand Trade zbog toga je, kaže Subašić, veoma značajna, naročito jer udruženje opstaje isključivo zahvaljujući donacijama i solidarnosti građana.

„Ovo je treći-četvrti put kako je u Mozaik prijateljstva provaljeno, ali kao da sam znao da će sve biti dobro. Ovom prilikom stvarno se zahvaljujem firmi Grand Trade baš zato što su brzom intervencijom svojih kolega došli u Mozaik i danas smo bogatiji za dva Mercedesa, kako ja kažem. Za mene ova vrata izgledaju kao Mercedes. Ovdje će sada biti daleko prijatnije i toplije i što je najvažnije, biće bezbjednije i za nas koji ovdje budemo i za sve ljude zbog kojih postojimo“, rekao je predsjednik Udruženja građana „Mozaik prijateljstva“ Miroslav Subašić.

Kao društveno odgovorna kompanija, Grand Trade dugo pomaže rad Mozaika prijateljstva. Među prvima je ponudila pomoć i nakon što je provaljeno u prostorije javne kuhinje.

 „Svjesni značaja humanitarnog rada Mozaika prijateljstva, rado smo se odazvali da pomognemo. Žao nam je što se ovo udruženje, pored brojnih izazova u vremenu kada se svi borimo sa pandemijom, našlo i u situaciji da im prostorije budu obijene. Naša solidarnost u ovom slučaju nije izostala, jer znamo da volonteri Mozaika naporno rade kako bi odgovorili na potrebe najugroženijih, a takvih je, nažalost, sve više.“ rekla je portparol kompanije Grand Trade Milana Sitničić.

Udruženje građana „Mozaik prijateljstva“ nastalo je još 2004. godine. Pored javne kuhinje, koja ima više od 1. 300 korisnika, u sklopu udruženja je i dnevni centar za starija lica, dnevni centar za beskućnike, kao i javno kupatilo.