UREĐENjE STANA U MODERNO-MINIMALISTIČKOM STILU

UREĐENjE STANA U MODERNO-MINIMALISTIČKOM STILU

Uređenje prostora u kojem živite, naprije bi trebalo prilagoditi ličnim potrebama, a samim tim pruža vam se i prilika da svakom detalju date lični pečat. Sve češće je to moderan stil, prilagođen savremenim potrebama.
Modernim stilom smatra se način uređenja interijera koji je trenutno aktuelan; prva pomisao upućuje na najsavremenije komade namještaja, pa do samih tek osmišljenih detalja. Ipak, ono što ga prije svega  odlikuje su sasvim jasne karatkeristike – jednostavno, funkcionalno i minimalno.  To je istovremeno i estetika internacionalnog stila.
Pokazali smo to na prikazu idejnog rješenja za uređenje stana od 171.45-175.05 kvadrata, izrađen u moderno-minimalističkom stilu.
Vidljive su jednostavne, čiste linije, te neutralne boje s vrlo malo ukrasa, a akcentovani su karakteristični detalji. Sve to je spoj visokokvalitetne estetike i funkcionalnosti, a sveukupan utisak je na udobnosti ambijenta.

Vidljiva su i dva ambijenta na terasi, potpuno različito uređena. Elegancija prostora postignuta je i tamnom bojom drveta i detaljima usklađenim sa podnim oblogama.
Materijali i namještaj koje smo vam prezentovali su: drvo, mermer, mermerne ploče, tkanine neutralnih boja.
DRVO je prirodan i ekološki materijal za uređenje prostora. Savršeno unosi toplinu u svaki dom, a na primjeru se vidi da je korišćena i tamna boja. Izuzetan je materijal i po svojoj izdržljivosti. Drveni podovi imaju dugi vijek trajanja i jednostavni su za održavanje.
MERMER je najpopularniji dekorativni kamen, koji odiše elegancijom i kvalitetom. U svaki prostor unosi dozu luksuza. Raznovrsne boje ovog dekorativnog kamena su omogućene zahvaljujući mineralnim krečnjacima, kao što su glina, mika, kvarc, pirit, gvožđe i grafit. Metamorfni proces čini mermer kompaktnijim i manje poroznim. Mermer krasi i najimpozantnije građevine, kao što je Tadž Mahal u Indiji , koji je u potpunosti isklesan od ovog kamena. Nekada je bio rezervisan isključivo za domove najimućnijih ljudi, a danas je dostupan skoro svima.

TAPETE vam, takođe, mogu pomoći da bukvalno preobrazite svoj prostor. Ovisno o bojama i motivima, mogu doprinijeti utisku smirenosti ili dinamike. U moderno-minimalističkom stilu preporučujemo vam da birate tapete koje su usklađene sa kompletnim uređenjem ili sa detaljima.