GRAND TRADE DODJELOM HUMANITARNIH PAKETA POMOGAO RAD CRVENOG KRSTA

GRAND TRADE DODJELOM HUMANITARNIH PAKETA POMOGAO RAD CRVENOG KRSTA

Iako je najaktivnija humanitarna organizacija u Republici Srpskoj, banjalučki Crveni krst našao se na koljenima i bez podrške Grada zbog kašnjenja pri usvajanju budžeta. Naša kompanija Grand trade donacijom 50 porodičnih paketa osnovnih životnih namirnica i sredstava za higijenu među prvima je pomogla rad organizacije i osigurala sigurne obroke za najugroženije. Ovakva pomoć veoma je značajna banjalučkom Crvenom krstu, naročito jer se broj korisnika povećava usljed pandemije, kako onih koji su ostali bez posla, tako i višečlanih porodica.

“Veći problem nama predstavljaju korisnici koji nisu obuhvaćeni javnom kuhinjom, tako da je svaka donacija od velikog  značaja upravo za te ljude u prigradskim i seoskim područjima.  Tako da u ime svih onih zbog kojih postojimo iskreno zahvaljujemo na donaciji i ona će biti podijeljena preko naših mjesnih organizacija Crvenog krsta”, rekla je sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Željkica Ilić.


Bez stalnog izvora finansiranja u gradskoj organizaciji Crvenog krsta odbrojavali bi dane do obustavljanja podjele obroka. Naša kompanija Grand trade je svjesna usložnjene situacije rada mnogih, pa i humanitarnih organizacija.

“Odazvali smo se na apel članova i volontera Crvenog krsta, jer ne možemo dozvoliti da oni najugroženiji trpe, i to, nažalost, zbog političke situacije. Srećni smo zbog činjenice da smo našim donacijama računajući samo posljednjih mjesec dana pomogli više od 400 socijalno ugroženih građana.”, rekla je Milana Sitničić, portparol naše kompanije Grand trade.

Gradska organizacija Crvenog krsta pomoć najugroženijima pruža duže od jednog vijeka. Sastavni je dio Crvenog krsta Republike Srpske i Društva Crvenog krsta Bosne i Hercegovine.